Україна

Дитячі садочки, здані в оренду, планують повернути для функціонування за призначенням

З метою сприяння розвитку системи освіти та підвищення ефективності використання державних активів Фонд державного майна ініціює відновлення функціонування закладів дошкільної освіти за призначенням. Про це 1News повідомила прес-служба Фонду.

«Фонд державного майна України у взаємодії з місцевими державними адміністраціями провів інвентаризацію закладів дошкільної освіти, які використовуються не за призначенням. За підсумками інвентаризації встановлено перелік користувачів на умовах оренди будівлями закладів дошкільної освіти в особі органів державної влади та місцевого самоврядування. Фонд державного майна підготував пропозиції для чинних користувачів будівель закладів дошкільної освіти щодо переїзду в інші будівлі, які перебувають у державній власності. Після переїзду чинних користувачів заклади дошкільної освіти відновлять функціонування за призначенням», – говориться у повідомленні.

«На початку своєї каденції Президент Володимир Зеленський ініціював масштабний аудит держави. Відновлення функціонування 141 дитячого садка – це щонайменше 14 тисяч нових місць у них без значних інвестицій з боку держави. А це – 14 тисяч молодих родин, які отримають вищу якість життя завдяки ефективній роботі держави», – зазначив Заступник Голови Фонду держмайна Денис Кудін.

Довідково:  Серед 141 закладів дошкільної освіти, які використовуються не за призначенням, найбільша кількість за підсумками інвентаризації виявлена у Волинській області – 29 об’єктів, місті Києві – 25, Полтавській області – 17, Одеській області – 16.

Серед користувачів закладами дошкільної освіти на умовах оренди: філії Державної служби зайнятості – 12 об’єктів, Пенсійного фонду України – 11, відділи освіти –10, 9 – сільські ради, Національна поліція – 8, суди – 6, інше – 88.

Back to top button