Україна

Дитсадки та початкові школи Чернігова відновлюють роботу

Дошкільні навчальні заклади Чернігова відновлять свою роботу з 5 травня. Крім того, з цього ж дня планується повернути до очного навчання початкову школу. Таке спільне рішення прийняли сьогодні, 27 квітня, на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді, повідомляє 1News з посиланням на повідомлення Чернігівської міськради.

Начальник управління освіти міської ради Василь Білогура зазначив, що раніше цього зробити не можна, бо зараз на вулиці досить сильно похолодало, і у всіх приміщеннях дитсадочків теж дуже холодно. А вже з травня прогнозується більш тепла і комфортна погода.

«Сьогодні температура навіть у тих дитсадках, де замінені вікна, 10-11 градусів. Коли сонячна погода, піднімається лише до 14 градусів. Звісно, перебувати в таких умовах діти не можуть», – сказав він.

Більше того: потрібно враховувати, що і при підвищенні температури на вулиці приміщення нагріваються не відразу, додав керівник управління.

«Прошу, розпорядитися по закупівлі продуктів. Треба працівникам раніше вийти та подивитися, яка там ситуація. Можливо, у групах для найменших використовувати електрообігрівачі, щоб прогрівати приміщення. Бажано, щоб температура, де діти граються та сплять, не була нижчою за 18 градусів», – доручив з цього приводу на нараді чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

За словами керівника міського управління освіти, початкова школа з 5 травня також може повертатися до очного навчання. Щодо температурного режиму у шкільних будівлях він зазначив, що він такие же як і в дошкільних закладах, але це більш дорослі діти, вони більше рухаються, тому для учнів цей аспект не такий критичний.

Що стосується старшої школи – по ній питання поки відкрите. Адже учні 5-11 класів можуть відновити навчання у школах, якщо місто вийде з червоної зони по захворюваності на коронавірусну інфекцію. Тому офіційне рішення прийматимуть пізніше.

Back to top button