Україна

Ворог атакував на Запорізькому напрямку – Генштаб


Ворог атакував на Запорізькому напрямку - Генштаб

Українські війська завдали 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

З початку поточної доби російські агресори атакували позициії ЗСУ на семи напрямках, в тому числі і на Запорізькому напрямку. Про це повідомив Генштаб у вечірньому зведенні у суботу, 5 серпня.

Так, станом на 18.00 ворог завдав з початку доби одного ракетного та 48 авіаційних ударів, здійснив вісім обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах.

На фронті відбулось 30 бойових зіткнень. Підрозділи ЗСУ відбивали атаки агресорів на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямку. Що стосується останнього напрямку, то ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі Старомайорського.

“На Запорізькому напрямку ворог, здійснюючи авіаційні удари, вів безуспішні наступальні дії в районі Роботиного Запорізької області. Противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ”, – йдеться у повідомленні.

У свою чергу Сили оборони продовжували ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплювалися на досягнутих рубежах, вели  контрбатарейну боротьбу.

Наша авіація завдала шість ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії вразили два пункти управління, пʼять районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, чотири артилерійських засоби на вогневих позиціях, пʼять складів боєприпасів та одну станцію РЕБ.

Нагадаємо, з початку війни в Україні загинули майже 250 тисяч росіян. Тільки за минулу добу було “відмінусовано” ще 620 агресорів.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button