Україна

Двоє псевдоволонтерів у Дніпрі наживалися на гуманітарці


Двоє псевдоволонтерів у Дніпрі наживалися на гуманітарці

Волонтери благодійного фонду встановили механізм реалізації гуманітарної допомоги, отриманої від Республіки Польща.

У Дніпрі викрили та повідомили про підозру двом жителям Дніпра за фактом незаконного використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги під час воєнного стану. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, волонтери благодійного фонду встановили механізм реалізації гуманітарної допомоги, отриманої від Республіки Польща. Вони систематично наживалися на продажі продуктів харчування та товарів особистої гігієни, завезених для бійців Збройних сил України на території Дніпра. Для зберігання гумдопомоги чоловіки орендували складські приміщення, а надалі її продавали. У ході розслідування злочину правоохоронцями задокументовано продаж гуманітарної допомоги – продуктів харчування на суму 850 тис. гривень.

Наразі обох затримано згідно зі ст. 208 КПК України. Вирішується питання про обрання підозрюваним заходів – тримання під вартою.

Під час проведення обшуків за місцем проживання, в автомобілях та орендованих складах затриманих виявлено та вилучено шість тонн продуктів харчування, засобів гігієни, комп’ютерної техніки, мобільних телефонів, коштів у сумі майже 2 млн гривень.

Раніше правоохоронці у рамках розслідування кримінального провадження за фактами незаконного використання гуманітарної допомоги у Чернігівській та Миколаївській областях викрили факти нелегального продажу товарів військового призначення.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button