Україна

Двом керівникам «Укрзалізниці» повідомлено про підозру – Генпрокуратура

Підозри стосуються протиправної видачі чиновниками в 2016 році атестату ПАТ “Дніпропетровський тепловозоремонтний завод”, повідомляє 1NEWS з посиланням на Тиждень.

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру двом керівникам Департаменту приміських пасажирських перевезень ПАТ “Укрзалізниця” через підробку атестату щодо можливостей ПАТ “Дніпропетровський тепловозоремонтний завод” виконувати ремонтні роботи двигунів дизель-поїздів.

За інформацією, 22 листопада правоохоронці провели обшуки в приміщеннях Укрзалізниці та її структурних підрозділах.

Згідно з повідомленням, за результатами дослідження вилучених документів, двом чиновникам Укрзалізниці повідомили про підозри за ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України. Санкціями статті передбачається позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю до трьох років, зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Підозри стосуються протиправної видачі ними в 2016 році атестату ПАТ “Дніпропетровський тепловозоремонтний завод”. Правоохоронці встановили, що чиновники видали документ без проведення належного дослідження матеріально-технічної та кваліфікаційної бази.

Як повіомлялося 14 листопада, під час обшуків вилучено документи, які підтверджують перерахування ПрАТ “Дніпропетровський тепловозоремонтний завод” на рахунки одного із ТОВ, яке має ознаки фіктивності, грошових коштів у сумі понад 68 млн грн під виглядом отримання запчастин для ремонту на замовлення регіональних філій “Львівська залізниця”, “Південна залізниця” дизельних двигунів для дизель-поїздів та за послуги з їх стендових випробувань.

За результатами досудового розслідування заступнику голови правління ПрАТ “Дніпропетровський тепловозоремонтний завод” оголошено підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Адміністрації цього підприємства вручено виклик про необхідність явки керівника для вирішення питання про оголошення і йому підозри за ч. 5 ст. 191 КК України.

Директору та засновнику вказаного ТОВ з ознаками фіктивності оголошено про підозру за ч. 2 ст. 205 КК України (фіктивне підприємництво).

 

 

 

Back to top button