Події

​До 15 років за ґратами засуджено мешканця Миколаєва за держзраду За публічного …

До 15 років за ґратами засуджено мешканця Миколаєва за держзраду

????За публічного обвинувачення Миколаївської обласної прокуратури суд визнав мешканця Миколаєва винним у держзраді, виправдуванні збройної агресії рф та незаконному поводженні зі зброєю (ч. 2 ст. 111, ч. 2, 3 ст. 436-2, ч. 1 ст. 263 КК України).

????Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

????Прокурори довели, що чоловік добровільно сприяв державі-агресору у проведенні підривної діяльності проти України.

????У травні 2022 року засуджений надіслав повідомлення адміністратору Телеграм-каналу, створеного представниками спецслужб рф.

????Він заявив про свої наміри співпрацювати з окупантами на шкоду основам національної безпеки України, на що отримав згоду.

????Чоловік почав отримувати завдання щодо передачі представникам держави-агресора наявної в нього інформації про переміщення та розташування позицій ЗСУ в Миколаєві та області.

????Упродовж травня-липня 2022 року зрадник надіслав щонайменше 9 повідомлень про місця знаходження в Миколаєві підрозділів та техніки ЗСУ.

????Ця інформація використовувалася для ракетно-артилерійських ударів.

????Крім того, громадянин поширював матеріали, в яких виправдовував та визнавав правомірною збройну агресію рф проти України.

????А саме відеозвернення до жителів України від імені представників держави-агресора, в яких автори представляють свої дії на території України «необходимой мерой при осуществлении специальной военной операции».

????Під час обшуку у засудженого вилучили автомат Калашникова та 270 набоїв до нього.

????Наразі він перебуває під вартою.

????Досудове розслідування здійснювало СБУ в Миколаївській області.

Більше

Back to top button