Україна

Двох екскомандирів “Буркуту” посадили на 3 роки у в’язницю за розгін акції протесту на Майдані у 2013 році

Це перший вирок у справах Майдану, яким до покарання у вигляді реального позбавлення волі засуджено саме правоохоронців

Шевченківський районний суд Києва ухвалив вирок стосовно двох колишніх командирів відділень столичного спецпідрозділу міліції “Беркут”.

Про це інформує 1NEWS.

“Їм призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки із забороною обіймати посади в правоохоронних органах строком на 3 роки”, – зазначили у відомстві і додали, що суд ще задовольнив цивільний позов потерпілого про відшкодування заподіяної шкоди.

Суд визнав екссиловиків винними у перевищенні влади і службових повноважень, що супроводжувалися болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого діями, вчиненому групою осіб без попередньої змови; незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів службовою особою, вчиненому групою осіб без попередньої змови; складанні та видачі службовою особою завідомо неправдивого офіційного документу.

Це – перший вирок у справах Майдану, яким до покарання у вигляді реального позбавлення волі засуджено саме правоохоронців.

Наразі прокурори вивчають можливість апеляційного оскарження вироку в частині кваліфікації дій обвинувачених та м’якості призначеного покарання.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button