Україна

Дві третини українців висловлюються за перезавантаження парламенту та уряду

Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи “Рейтинг”, передає 1NEWS.

На початку лютого 2021 року ідею розпуску парламенту і дострокові перевибори підтримують 63% українців, не підтримують – 30%. Відставку уряду і призначення нового Кабміну підтримують 62%, проти – 29%.

Ідею відставки президента і призначення дострокових виборів глави держави підтримують 50% українців, не підтримують 46%.

Як зазначають соціологи, протягом останніх двох місяців підтримка дострокових парламентських виборів зросла з 58 до 63%, президентських – з 39 до 50%, обрання нового Кабінету міністрів – з 60 до 62%.

Опитування проведено Соціологічною групою “Рейтинг” 2-3 лютого 2021 року серед 2000 респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій Метод опитування: CATI (computer-assistedtelephoneinterviews – телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера). Помилка репрезентативності дослідження не більше 2,2%.

За даними опитування Соціологічної групи “Рейтинг”, якби вибори у Верховну раду відбувалися на початку лютого 2021 року, то 5%-ий бар’єр з високою ймовірністю подолали б чотири партії. Ці політсили і зараз представлені в парламенті.

 

 

 

 

Back to top button