Україна

Двері з Банкової можуть продати на аукціоні

Столична художня галерея “Речовий доказ” запропонувала викупити двері з будівлі Офісу президента, які розмалювали учасники акції на підтримку Сергія Стерненка, пише 1NEWS, посилаючись на Gazeta.ua.

Двері на відкритому аукціоні вдасться продати значно дорожче за їхню номінальну вартість, повідомляє онлайн-версія фестивалю Senka у Facebook. “Речовий доказ” пропонує викупити двері в ОП за ціною на 10% вищою, ніж ціна нових дверей.

“Оскільки суспільний інтерес до цього об’єкта не вщухає: двері експонуються в телеефірах, їх зображення розтиражовано в ЗМІ, вони набули статусу історичного та художнього артефакту”, – зазначено в повідомленні.

Адвокатка родин Небесної сотні Євгенія Закревська поділилась у Facebook зверненням галереї до керівника ОП Андрія Єрмака та президента Володимира Зеленського, яке надіслали 26 березня.

Представники галереї вказують, що реставрація деверей буде “фактичним знищенням артоб’єкта”.

20 березня громадськість прийшла під Офіс президента на акцію “Не чуєш? Побачиш” у підтримку ув’язненого активіста Сергія Стерненка. Вимагали відставки генеральної прокурорки Ірини Венедіктової, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Під час акції розмалювали фасад, запалювали фаєри, вибили скло у дверях, запускали феєрверки.

Обмальовані двері з розбитим склом з Офісу президента згодом принесли на телеканал “1+1” олігарха Ігоря Коломойського.

Back to top button