Україна

Два десятки дітей отруїлися водою на Київщині

У селі Софіївська Борщагівка, що на Київщині, 25 осіб стали жертвами гострої кишкової інфекції, інформує 1NEWS з посиланням на “Українські новини”.

У стаціонарному відділенні місцевої лікарні проходять лікування 22 особи, з них 21 – діти.

Всього постраждало 4 дорослих та 21 дитина. Всі для приготування їжі використовували переважно водопровідну воду.  Причиною спалаху захворювання, імовірно, є перебої та відсутність водопостачання в житлових комплексах. Нині встановлюють причини та обставини появи збудника інфекції.

Хворі проживають в ЖК “Софіївський квартал” (8 осіб, з них 4 – діти), ЖК “Львівський маєток” (13 осіб, з них 13 дітей), ЖК “Софіївська слобідка” (2 дітей), РК “Оксамитовий” (1 дитина) і ЖК “Софіївська сфера” (1 дитина).

Нагадаємо, фахівці Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів під час планових та позапланових перевірок виявляють непоодинокі випадки постачання неякісних продуктів до дитячих закладів по всій Україні. До виявлених порушників вживаються жорсткі санкції, а у разі необхідності матеріали передаються до Національної поліції.

 

 

Back to top button