Україна

Два блоки ТЕС вийшли в аварійний ремонт


Два блоки ТЕС вийшли в аварійний ремонт

Укренерго прогнозує дефіцит в енергосистемі на рівні 2,8%. Для його покриття буде задіяна вся потужність працюючих електростанцій.

За минулу добу в Україні вивели в аварійний ремонт два енергоблоки ТЕС на тлі суттєвого похолодання. Про це повідомило Укренерго у п’ятницю, 12 січня.

“Хоча сонячна та вітряна погода сьогодні сприяє роботі електростанцій на ВДЕ (відновлювані джерела енергії – ред.), але протягом доби в аварійний ремонт вийшло два блоки на теплових електростанціях”, – йдеться у повідомленні.

Енергетики просять споживачів в найближчі дні уважно поставитись до використання енергоємних електроприладів протягом всього дня з 09:00 до 20:00. Це потрібно, щоб енергосистема працювала збалансовано в поточних складних умовах.

Також сьогодні Укренерго прогнозує дефіцит в енергосистемі на рівні 2,8%. Для його покриття буде задіяна вся потужність працюючих в системі електростанцій. Введення графіків обмеження споживачів не планується.

Станом на ранок п’ятниці через негоду знеструмлено 229 населених пунктів в шести областях: в Дніпропетровській – 80 населених пунктів (з них 78 понад добу), в Запорізькій – 18, в Кіровоградській – 51 (всі понад добу), в Миколаївській – 39 (всі понад добу), в Сумській – 28, в Чернігівській – 13.

Ремонтні бригади обленерго працюють цілодобово. Відновлення затримує як низька температура, так і велика кількість завданих негодою пошкоджень – повалені опори, чисельні обриви проводів.

Через технічні порушення є знеструмлені споживачі в Київській області. Тривають відновлювальні роботи.

Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 409 населених пунктів. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Херсонській областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

Сьогодні Україна здійснює імпорт електроенергії вдень та ввечері  зі Словаччини, Румунії та Молдови. Загальний обсяг імпорту складає 5 563 МВт·год з максимальною потужністю в окремі години до 715 МВт. Експорт не ведеться.

Нагадаємо, станом на ранок 11 січня в Україні залишався знеструмленим 281 населений пункт. Найчастіша причина відключень – обледеніння ліній і падіння опор.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button