Україна

ДТЕК направила 500 млн грн на підтримку України у війні

ДТЕК направила 500 млн грн на підтримку України у війні

Бізнеси Ахметова направили вже мільярди гривень на підтримку військових і населення

Компанія з початку війни забезпечує військових паливом, засобами захисту і медикаментами, а населення – гуманітаркою.

 

З початку вторгнення Росії група ДТЕК Ріната Ахметова направила на підтримку ЗСУ, сил тероборони і гуманітарну допомогу 491 млн гривень, повідомляє сайт компанії.

 

Серед пріоритетних напрямів допомоги – закупівля: засоби захисту для військових, медикаменти і продуктові набори для українців, а також підтримка вимушених переселенців.

 

“ДТЕК продовжує надавати необхідну підтримку спорядженням, технічними засобами і транспортом захисникам України. Для потреб ЗСУ та територіальної оборони компанія передала із власного автопарку 142 транспортні засоби, серед них позашляховики і мікроавтобуси, що використовуються для виконання завдань захисту населення. Також на потреби Державної прикордонної служби передано комплекти портативних рацій фірми Caltta, а на потреби ЗСУ – партії джгутів-турнікетів”, – йдеться в повідомленні.

 

У рамках спільного з Фондом Ріната Ахметова проекту Рятуємо життя ДТЕК передала продукти харчування мешканцям Миколаївської, Дніпропетровської, Донецької та Запорізької областей.

 

Також разом з фондом компанія закупила і передала в Охматдит п’ять надсучасних апаратів для лікування ран Renasys™ Touch. Компанія організовує доставку на потреби лікарень і територіальних громад у низці регіонів генератори для автономного забезпечення електроенергією.

 

Підприємства ДТЕК продовжують надавати паливо для потреб ЗСУ та ТрО і на гуманітарні цілі. Загалом було передано понад 30 тисяч літрів конденсату і дизельного пального.

 

Укрзалізниці передано понад 450 тонн вугілля. Ще понад 100 тонн передано на потреби місцевих громад і теплопостачання.

 

“Наразі наше головне завдання – допомогти країні перемогти: захистити нашу незалежність і територіальну цілісність”, – прокоментував гендиректор ДТЕК Максим Тимченко.

 

Крім того, з початку війни ДТЕК надала військовим і медичним закладам у Києві, Дніпропетровській та Донецькій областях безкоштовну електроенергію на 137 млн грн. Наразі безкоштовною електроенергією забезпечено понад 100 закладів.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button