Україна

ДСНС показала підтоплені населені пункти


ДСНС показала підтоплені населені пункти

Спостерігається сезонне підвищення рівня води у межах рік Дніпро, Десна, Сейм, Прип’ять, Горинь та Західний Буг на територіях Волинської, Київської, Рівненської, Черкаської та Чернігівської областей.

Прес-служба ДСНС опублікувала оперативну інформацію про ліквідацію наслідків часткових підтоплень на території України станом на вечір п’ятниці, 14 квітня.
 
“За інформацією Гідрометцентру, спостерігається сезонне підвищення рівня води у межах рік Дніпро, Десна, Сейм, Прип’ять, Горинь та Західний Буг на територіях Волинської, Київської, Рівненської, Черкаської та Чернігівської областей. Наразі гідрологічна ситуація контролюється. Залишаються підтопленими близько 470 домогосподарств (городи, подвір’я). У Волинській, Рівненській та Черкаській областях підтоплено понад 10 тис. га сільгоспугідь. Порушено транспортне сполучення до 30 населених пунктів: Чернігівська – 29 та Київська – 1. Організовано об’їзд цих населених пунктів”, – йдеться у повідомленні.
 
Повідомляється, що рятувальники підвезли для постраждалого населення 24 тонни питної води та 230 кг продуктів, перевезли через водні перешкоди близько 1 100 осіб, відкачали понад 9 тис. м куб. води із 62 домогосподарств.
 
Для моніторингу і координації дій у Київській та Чернігівській областях задіяні мобільні оперативні групи ДСНС, за допомогою яких здійснюється повітряна розвідка підтоплених територій із застосуванням БпЛА. З інших областей у Чернігівську область додатково скеровані п’ять болотоходів Богун та два плавзасоби. Загалом для надання допомоги населенню від ДСНС залучалося понад 260 спеціалістів та 90 одиниць техніки. Гідрологічна ситуація перебуває на посиленому контролі ДСНС”, – повідомляє прес-служба рятувальників.
 

 
Раніше повідомлялося, що підтоплення загрожує 22 населеним пунктам Чернігівщини.
 
Рятувальники попереджають про нові можливі підтоплення
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button