Україна

Дрони ГУР атакували нафтобазу у Петербурзі – ЗМІ


Дрони ГУР атакували нафтобазу у Петербурзі - ЗМІ

Мова йде про атаку із застосуванням сучасних українських засобів. Є підтверджені влучання по цілях, стверджує співрозмовник в спецслужбах.

Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України організувало атаку безпілотників на нафтобазу в Ленінградській області РФ. Про це у четвер, 18 січня, повідомила Українська правда з посиланням на співрозмовника в спецслужбах.

“Це – операція ГУР із задіянням сучасних українських засобів. Продовжується збір даних, є підтверджені влучання по цілях. Відтепер військові об’єкти Пітера та Ленінградської області – у зоні досяжності українських сил”, – розповів співрозмовник.

На уточнююче запитання, чи це вперше наші дрони атакували Ленінградську область, він відповів: “Не вперше, але є відмінності, і ворог їх відчув”.

Раніше у РФ заявили про атаку дронів на нафтовий термінал у Санкт-Петербурзі. Вони начебто були збиті або придушені засобами РЕБ. Водночас принаймні один безпілотник вибухнув.


Петербурзький нафтовий термінал – це найбільший російський термінал з перевалки нафтопродуктів у Балтійському регіоні. Його пропускна спроможність складає 12,5 млн тонн на рік.

Також повідомлялося, що невідомі дрони атакували російський Вороніж. Пошкоджень після нічної атаки зазнали понад 30 квартир у трьох будинках.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button