Україна

Дрони атакували цілі у Татарстані і Мордовії – ЗМІ


Дрони атакували цілі у Татарстані і Мордовії - ЗМІ

У Татарстані зазнав атаки авіаційний завод ім. Горбунова, а у Мордовії – РЛС 29Б6 Контейнер, яка входить до системи розвідки та попередження про повітряно-космічний напад.

Безпілотники атакували важливі цілі у двох регіонах країни-агресора Росії – Татарстані і Мордовії. Про це стало відомо у середу, 17 квітні.

Так, безпілотники Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України сьогодні вранці атакували авіаційний завод ім. Горбунова у Татарстані. На цьому підприємстві ворог виготовляє та ремонтує бомбардувальники Ту-22М та Ту-160М, повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела в спецслужбах.

Стверджується, що вибухи на території авіазаводу пролунали близько 10 години ранку (за Києвом). Перед вибухами спрацювала сирена повітряної тривоги в районі казанського авіаційного заводу. Одночасно розпочалася евакуація персоналу з території підприємства.

В той самий час Росавіація заявила, що аеропорти Казані, Нижньокамська та Нижнього Новгорода тимчасово не приймають та не відправляють літаки.

Тим часом у Мордовії зазнав атаки дронів 590-й окремий радіотехнічний вузол військової частини №84680, розташованої у Ковилкіному. Це теж була спецоперація ГУР, інформує Укрінформ.

“По Мордовії підтверджуємо інформацію”, – сказав співрозмовник агентства.

За даними ЗМІ, головною ціллю став загоризонтний радіолокатор 29Б6 Контейнер. Ця РЛС має дальність виявлення цілей близько 3000 км та висоту виявлення понад 100 км. Відстань від українського кордону до місця ураження – близько 580 км. Перші вибухи місцеві жителі почули близько 9-ї ранку.

Загоризонтна РЛС 29Б6 Контейнер входить до системи розвідки та попередження про повітряно-космічний напад. Перший зразок РЛС був споруджений у Мордовії у 2000-2002 роках.

Нагадаємо, сьогодні вночі в Криму пролунали потужні вибухи на військовому аеродромі у Джанкої. Там дислокується 39-й вертолітний полк 27-ї змішаної авіаційної дивізії 4-го командування ВПС і ППО Південного військового округу РФ, три авіаційні ескадрильї на Мі-8, Мі-35М, Мі-28 і Ка-52.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × 4 =

Back to top button