Україна

Дрон уразив ракетний корабель Росії – журналіст


Дрон уразив ракетний корабель Росії - журналіст

СБУ використала експериментальний зразок морського дрону, який може працювати в шторм, стверджує Андрій Цаплієнко.

Експериментальний морський дрон СБУ підбив російський ракетний корабель “Самум” у Чорному морі. Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко з посиланням на джерела у спецслужбі у Telegram в п’ятницю, 15 вересня.

“Вчора морський дрон СБУ влаштував “бавовну” ракетному кораблю “Самум” недалеко від входу у Севастопольську бухту. “Морський малюк” (назва дрону СБУ – ред.) влучив у задню праву частину рашистського судна, завдавши значних пошкоджень, корабель втратив хід”, – написав він.

Цаплієнко стверджує, що росіянам довелося відбуксирувати Самум на ремонт із великим диферентом на корму і креном на правий борт.

За його даними, для цієї атаки СБУ використала експериментальний зразок морського дрону, який може працювати в шторм, ховаючись від виявлення за високими хвилями. Під час спецоперації висота хвиль сягала 1,5-2 м.

Вчора стало відомо, що ЗСУ уразили два російських кораблі у Чорному морі. Тоді мова йшла про патрульні судна типу “Василь Биков”. Вони були атаковані у південно-західній частині Чорного моря.

А 13 вересня у Севастополі під ракетний удар потрапили великий десантний корабель “Мінськ” і підводний човен “Ростов-на-Дону”.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button