Україна

ДПСУ: Зростає число чоловіків віком 18-60 років, які повертаються в Україну


ДПСУ: Зростає число чоловіків віком 18-60 років, які повертаються в Україну

Аналіз перших тижнів грудня свідчить, що чоловіки українці у віці 18-60 частіше перетинали кордон на в’їзд в Україну, ніж на виїзд.

Останнім часом (з початку грудня) більше чоловіків у віці 18-60 років повертаються в Україну, ніж виїжджають за кордон. Про це речник Держприкордонслужби України полковник Андрій Демченко повідомив у коментарі Українській правді.

“Наголосимо, що кількість перетинів кордону громадянами України чоловічої статі у віці 18-60 не збільшується. До того ж, цій категорії осіб загалом заборонено залишати межі України на час дії воєнного стану, а забезпечується пропуск за межі країни лише тих, на кого не поширюються обмеження відповідно до правил перетину кордону, що затверджені постановою уряду. При цьому прикордонники щоденно відмовляють в перетині кордону на виїзд близько 100 особам, які не підпадають під категорію пропуску і не дотримуються умов перетину. Аналіз перших тижнів грудня також свідчить, що чоловіки українці у віці 18-60 частіше перетинали кордон на в’їзд в Україну, ніж на виїзд. Хибно вважати, що чоловіки намагаються тільки залишити межі України”, – сказав Демченко.

Речник ДПСУ пояснив, що переважаюча більшість чоловіків – близько 45-50 % – це водії транспортних засобів, які здійснюють міжнародні перевезення вантажів та пасажирів і внесені у систему Шлях.

По 15-17% – люди з інвалідністю та багатодітні батьки, які мають право на перетин кордону і не підлягають призову на військову службу під час мобілізації.

Близько 7% – особи, визнані непридатними до військової служби, близько 3% – водії, які перетинають кордон для перевезення гуманітарних вантажів для потреб військових формувань та населення України і внесені у систему Шлях.

Незначний відсоток припадає на тих,  кому дозволено перетинати для супроводу осіб з інвалідністю, тих, хто їде у службове відрядження, заброньованих за органами державної влади, тих, хто виховують дитину з інвалідністю або самостійно виховує дитину віком до 18 років тощо.

Напередодні представник ДПСУ повідомляв, що за добу з України по всій ділянці західного кордону виїжджають близько 6000 чоловіків призовного віку, але це не означає, що вони ухилянти.

 Напередодні президент Володимир Зеленський повідомив, що військові просять мобілізувати ще до 500 тисяч осіб.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button