Україна

ДП “Медичні закупівлі України” оголосило перші тендери на закупівлю ліків у 2021-му році

Державне підприємство “Медичні закупівлі України” оголосило перші тендери на закупівлю ліків коштом державного бюджету 2021 року. Про це повідомляє держпідприємство, пише 1NEWS, посилаючись на Укрінформ.

“Раді повідомити, що вчора ми оголосили перші 27 тендерів на Prozorro за такими нозологіями як ідіопатична сімейна дистонія, розсіяний склероз, допоміжні репродуктивні технології, орфанні метаболічні захворювання, замісна підтримувальна терапія. Це перші оголошені тендери у 2021 році за централізованими державними програмами закупівлі ліків та медвиробів за доведеними до ДП “Медзакупівлі України” напрямами”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, оголошені тендери на закупівлю хоріонічного гонадотропіну або хоріогонадотропіну альфа 5000 МО / 6500 МО (очікувана вартість закупівлі 354,6 тис. грн); пропофолу 10 мг/мл, 20 мл (5,6 тис. грн); інтерферону бета-1b 9 600 000 МО (39,6 млн грн); протиботулічної сироватки різних типів (3,036 млн грн).

Також оголошений тендер на закупівлю нейростимулюючої системи для первинної операції для глибинної стимуляції мозку: комплект електродів для глибинної мозкової стимуляції – 2 штуки, подовжувач до електродів – 2 штуки, кришка фрезевого отвору – 2 штуки, нейростимулятор мультипрограмований – 1 штука, програматор пацієнта – 1 штука. Очікувана вартість цієї закупівлі – 10,839 млн грн.

Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров’я виключило препарати для антиретровірусної терапії (АРВ-терапія) та лікування туберкульозу із переліку напрямків, ліки та медичні вироби за якими буде закуповувати Державне підприємство “Медичні закупівлі України”.

Раніше ДП “Медзакупівлі України” заявляли про зміщення закупівельного циклу у 2021 році через затримку з боку МОЗ із погодженням усіх необхідних документів. Підприємство розраховувало розпочати закупівельні процеси у березні.

Back to top button