Україна

ДП Антонов перетворено на акціонерне товариство


ДП Антонов перетворено на акціонерне товариство

Зміни жодним чином не впливають на форму державної власності – 100% акцій АТ Антонов є власністю держави.

Державне підприємство Антонов перетворено на акціонерне товариство (АТ), яке й надалі входитиме до структури АТ Українська оборонна промисловість. Про це йдеться в повідомленні компанії 12 квітня.

“Офіційно в новий статус Антонов переходить сьогодні, 12 квітня 2024 року. Нова повна назва звучатиме як акціонерне товариство Антонов, скорочена – АТ Антонов, – йдеться в заяві.

Зазначається, що зміни жодним чином не впливають на форму державної власності – 100% акцій АТ Антонов є власністю держави.

Як повідомляється, корпоратизація відкриває перед підприємством нові можливості для розвитку та корпоративного управління, впровадження нових технологій, забезпечить гнучкіший та ефективніший підхід у всіх робочих процесах та управлінні ресурсами, може сприяти залученню додаткових фінансових ресурсів для модернізації та розвитку підприємства.

За словами генерального директора ДП Антонов Євгена Гаврилова, компанія зобов’язується продовжувати свою діяльність з огляду на соціальну відповідальність та етичну поведінку щодо своїх працівників.

В свою чергу голова профспілки Славутич у ДП Антонов заявив, що рішення про корпоратизацію не було погоджено з профспілками і, отже, керівництво компанії порушило вимоги колективного договору щодо процедури зміни організаційно-правової структури.

Раніше повідомлялося, що підприємство Антонов розширює виробництво безпілотників на тлі повномасштабного російського вторгнення.

Нагадаємо, французька компанія Turgis & Gaillard підписала договір з українським підприємством Антонов про спільне виробництво зменшеної та дешевшої версії безпілотника Aarok MALE.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button