Україна

Довженко-центр не ліквідують, а реорганізують – Держкіно


Довженко-центр не ліквідують, а реорганізують - Держкіно

Зі структури організації виділять два окремі підприємства, які займатимуться анімацією та фільмофондом.

Наказ Державного агентства України з питань кіно не передбачає ліквідацію Національного центру Олександра Довженка, а лише його реорганізацію. Про це йдеться у заяві Держкіно, опублікованій 17 серпня.

Наголошується, що процес реорганізації передбачає виділення зі структури центру окремої юридичної особи – держпідприємства Українська анімаційна студія, а також передачу повноважень щодо архівування комплектів вихідних матеріалів фільмів та фільмокопій держустанові Науковий центр кінематографії України.

“Усі інші функції та завдання, передбачені Статутом ДП Національний центр Олександра Довженка, залишаються за ним”, – наголосили у Держкіно.

Це дозволить центру “приділяти більше уваги розвитку музейної справи та кінокультури”, а також організації різноманітних івентів.

Наголошується, що Довженко-центр отримує прибуток від державних дотацій та оренди нежитлових приміщень. Він не займається виробництвом анімаційних фільмів, а також не є архівною установою у розумінні чинного законодавства України.

Саме тому було ухвалено рішення про передачу цих функцій окремим державним підприємствам.

Також у Держкіно запевнили, що про звільнення чи розпуск працівників центру не йдеться.

“За трудовим законодавством усім працівникам пропонується місце роботи на аналогічних посадах у новій структурі. Працівник має право вирішувати, чи працюватиме він далі, чи прийме інше рішення, наприклад, бути переведеним до іншої організації. За реорганізації Центру Олександра Довженка будуть утворені три самостійні (окремі) юридичні особи, та всі працівники зможуть за своєю спеціальністю отримати робоче місце в одній із цих організацій”, – уточнили в агентстві.

Раніше у Довженко-центрі заявили, що рішення Держкіно про реорганізацію підприємства де-факто означає його ліквідацію.

У Мінкульті відреагували на реорганізацію Довженко-центру


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button