Україна

Допущено до експлуатації 480 зразків нового озброєння і військової техніки


Допущено до експлуатації 480 зразків нового озброєння і військової техніки

Динаміка розвитку озброєння в Україні висока: у 2023 році було допущено до експлуатації у Силах оборони понад 200 зразків озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва, а за півроку 2024-го – близько 290.

У першому півріччі 2024 року прийнято на озброєння, кодифіковано, допущено до експлуатації в Силах оборони України майже 480 зразків озброєння та військової техніки, близько 290 з них – продукція вітчизняних зброярів. Про це повідомив перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк, передає пресслужба міністерства.

“Вітчизняні виробники оборонної продукції у 2024 році значно наростили обсяги виробництва озброєння за широкою номенклатурою. Ведеться активна робота над розробкою та виробництвом нових зразків озброєння. Той факт, що багато хто у світі зацікавлений у досвіді застосування озброєння та  техніки, яку ми виробляємо, говорить сам за себе”, – сказав Гаврилюк.

Зазначається, що динаміка розвитку озброєння в Україні висока: у 2023 році було допущено до експлуатації у Силах оборони понад 200 зразків озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва, а за півроку 2024-го – близько 290.

У переліку кодифікованих зразків ОВТ у першому півріччі 2024 року найбільша група – безпілотники, зокрема, БПЛА, призначені для повітряної розвідки, і дрони різного призначення.

Дріга група – боєприпаси різних типів, найбільше – для БПЛА.

Третя за кількістю кодифікованих зразків озброєння за шість місяців цього року група – засоби зв’язку та  РЕБ.

Крім того, в переліку є інженерні засоби, наземні роботизовані комплекси, засоби ближнього бою, засоби розмінування, оптико-електронні прилади.

 

Раніше повідомялося, що до експлуатації у ЗСУ допустили 40 зразків артилерійського озброєння. Серед кодифікованих зразків допущено до експлуатації у підрозділах ЗСУ чимало зразків іноземного виробництва.

Битва за снаряди. Як Україна та РФ шукають зброю

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four + one =

Back to top button