Україна

Допомогу при народженні дитини збільшать до 50 тисяч гривень

З 2022 року уряд планує суттєво збільшити фінансування нових проєктів у сфері соціальних послуг, повідомляє 1news з посиланням на пресслужбу Кабміну.

Зокрема, допомогу при народженні дитини хочуть підняти до 50 тисяч гривень. Наразі така допомога становить допомога при народженні дитини становить 41 280 гривень.

З 2022 року Кабінет міністрів запроваджує новий пілотний проєкт, що допомагатиме фахівцям соціальної роботи у громадах оцінити потреби сімей та можливості наданням допомоги. Про це на форумі “Україна 30. Саміт. Діти“. повідомила міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

За її словами, з наступного року уряд також планує збільшити допомогу при народженні дитини: “Ця допомога близько 10-ти років не індексується, вона є сталою. Тому ми просимо парламент підтримати нашу ініціативу і збільшити до 50-ти тисяч гривень допомогу при народженні дітей”.

Наразі в Україні допомога при народженні дитини становить 41 280 гривень. Її виплата здійснюється одноразово у сумі 10 320 гривень, решта допомоги виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами на банківську картку.

За даними Мінсоцполітики, станом на сьогодні в Україні 69 тисяч дітей позбавлені батьківського піклування. Серед них 64 тисячі виховуються в прийомних сім’ях, дитячих будинках, або перебувають під опікою. У будинках дитини станом на 2021 рік виховуються 2675 дітей.

 

 

 

 

Back to top button