Україна

Допомогу отримують понад 1,2 млн внутрішніх переселенців – Мінреінтеграції


Допомогу отримують понад 1,2 млн внутрішніх переселенців - Мінреінтеграції

Йдеться про щомісячну допомогу з держбюджету на проживання для внутрішньо переміщених осіб.

Компенсацію на проживання а липень 2024 року отримали більш ніж 1,2 млн внутрішніх переселенців на загальну суму понад 2,8 млрд гривень. Про це повідомляє Мінреінтеграції.

Йдеться про щомісячну допомогу з держбюджету на проживання для внутрішньо переміщених осіб, яка становить 3 тисячі гривень для людей з інвалідністю та дітей, а також 2 тисячі гривень для всіх інших ВПО.

Зазначається, що виплати ВПО у другому періоді липня було профінансовано на загальну суму понад 90 мільйонів гривень. Ці кошти було спрямовано на більш ніж 12 тисяч особових рахунків внутрішньо переміщених осіб. Серед них і ті внутрішні переселенці, яким не надійшла призначена грошова допомога на проживання у першому виплатному періоді липня.

Нагадаємо, що станом на травень статус внутрішньо переміщених осіб (ВПО) мають 4,6 мільйона людей, водночас виплати отримують лише 1,5 мільйона українців.

Раніше повідомлялося, що в Україні сформують перелік місць тимчасового проживання ВПО. Міжнародні донори сплатять ремонт цих закладів. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × three =

Back to top button