Україна

Допомога ЄС для України – Посли підтримали надання кредиту – 1News


Фото з відкритих джерел

Пропозиція про макрофінансову допомогу може пройти через Європарламент за прискореною процедурою

Посли Європейського Союзу підтримали пропозицію Єврокомісії про надання Україні додаткової макрофінансової допомоги на суму 1,2 млрд євро. Про це йдеться в комюніке дипломатів.

Тепер ця пропозиція може за прискореною процедурою пройти через Європарламент. Для того, щоб рішення про надання пакета набуло чинності, необхідне погодження Європарламенту та Ради ЄС. 


“Триваюча геополітична напруга має серйозні економічні наслідки для України. Країни-члени готові надати 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги. Я радий оголосити, що ми нині підтримали пропозицію Єврокомісії, щоб Україна могла якомога швидше отримати цю фінансову допомогу”, – висловився міністр економіки Франції Бруно Ле Мер.

Передбачається, що кошти нададуть двома траншами. Перший залежить від політичних передумов і задовільного виконання програми МВФ. Транш нададуть невдовзі після затвердження рішення, а також набрання чинності Меморандуму про взаєморозуміння між Єврокомісією та Україною щодо конкретних кроків, які мають бути здійснені для отримання наступного траншу. 

Виділення другої частини коштів залежатиме від задовільного виконання програми МВФ та заходів, прописаних у меморандумі. Очікується, що це будуть “осяжні”, короткострокові кроки у найбільш пріоритетних напрямках. Ідеться про посилення економічної стабільності, зміцнення верховенства права та енергетику.

1News за темою: Франція виділила 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги Україні, – Зеленський

Нагадаємо, нещодавно Європейська комісія оголосила про ухвалення рішення надати Україні кредит у 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги. Перший транш у 600 млн євро країна отримає, коли виконає умови по ключових напрямках.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button