Україна

Допомога Україні – Німеччина надіслала підтвердження про 5 тисяч шоломів – 1News

Міністр оборони України Олексій Резніков


Фото з відкритих джерел

Глава Міноборони подякував за допомогу і висловив сподівання на позитивне рішення щодо інших запитів від України та розблокування закупівель через NSPA

Німеччина надіслала Україні письмове підтвердження про передання пʼяти тисяч військових захисних шоломів. Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков на своїй сторінці у Twitter.

“Отримав офіційного листа про намір Німеччини передати 5 тисяч шоломів Україні, що раніше анонсувала міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт. Хочу подякувати близькому другу України за її роботу! Сподіваюся на позитивне рішення щодо інших запитів від України та розблокування закупівель через NSPA”, – написав Резніков.

1News за темою: НАТО створило “повітряний міст” для постачання в Україну озброєння, – The Wall Street Journal

Нагадаємо, минулого місяця міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт заявила, що країна готова передати Україні військові шоломи. Йшлося про 5 тисяч одиниць.

При цьому заступниця офіційного представника уряду Німеччини Крістіане Хофман заявила, що позиція Берліна щодо відмови постачати Києву зброю залишається незмінною. За її словами, уряд ФРН готує низку заходів у разі нового вторгнення Росії в Україну.

Раніше Україна закликала Німеччину надати хоча б бронежилети для бійців Сил територіальної оборони. Також посол України в Німеччині Андрій Мельник просив про шоломи.


Джерело

Back to top button