Україна

Допомога Україні – Литва відправить озброєння та засоби цивільної оборони – 1News

Литва


фото з відкритих джерел

Прем’єр-міністерка Інгріда Шимоніте наголосила, що Литва має допомогти і допомагає Україні

У середу, 23 лютого, уряд Литви ухвалив рішення відправити в Україну засоби цивільної оборони, а також допомогти озброєнням. Загальна вартість пакета засобів цивільної оборони та допомоги озброєнням становитиме 1,8 млн євро. Про це повідомляє Delfi.

“Безпекова ситуація в Україні безпрецедентно серйозна, інші країни також приєднуються до надання допомоги Україні, і висловлюючи політичну підтримку, і надаючи свої пропозиції щодо матеріальних засобів… на підставі прохання України про допомогу”, – сказала міністр внутрішніх справ Агне Білотайте, слова якої наведено в повідомленні.

Прем’єр-міністерка Інгріда Шимоніте наголосила, що Литва має допомогти і допомагає Україні. Зокрема, уряд у середу постановив виділити Україні п’ять надувних човнів із мотором, 100 індивідуальних дозиметрів та 500 фільтрувальних протигазів із комбінованим фільтром. Загальна вартість допомоги – 260 тис. євро.

1News за темою: Український бізнес передав мільйони гривень на армію та закликав об’єднуватися

Раніше повідомлялося, що Канада ухвалила рішення про постачання Києву летальних озброєнь на суму 7,8 мільйона доларів та надання 500 млн доларів фінансової допомоги з урахуванням загострення ситуації навколо України.

Нагадаємо, 18 лютого в Україну прибула нова партія переносних протитанкових ракетних комплексів Javelin. Їх передав уряд Естонії. У посольстві країни в Києві також додали, що Естонія продовжує надавати військову, гуманітарну та політичну допомогу Україні.

Також повідомлялося, що світовий банк виділив Україні 350 млн доларів фінансової підтримки. Президент України Володимир Зеленський обговорив з президентом групи Світового банку Девідом Мелпасом збільшення ролі СБ у стійкості фінансового сектору України та подякував за допомогу.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button