Україна

Допомога Ахметова Україні у війну досягла 100 млн євро – ЗМІ

Допомога Ахметова Україні у війну досягла 100 млн євро - ЗМІ

Фото: ФК Шахтер Донецк

Ахметов витратив за три місяці війни 100 млн євро на допомогу військовим та населенню

За місяць, за оцінками ЗМІ, обсяг допомоги бізнесмена населенню та захисникам України зріс на 30 млн доларів.

 

З початку війни бізнесмен Рінат Ахметов передав на потреби українських захисників та на гуманітарну допомогу населенню 100 млн євро, пише Financial Times.

“Головне завдання для нас зараз – допомогти українцям вижити, а Україні перемогти. Вже зараз абсолютно ясно, що і наш бізнес, і наша країна зазнають величезних втрат через війну”, – каже Ахметов.

Видання відзначає величезну шкоду, яку російські окупанти завдали українській промисловості, зокрема активам Ахметова – зруйнованим у Маріуполі підприємствам Азовсталь та ММК імені Ілліча.

“Активи Ахметова зазнали великої шкоди. Бізнесмен ставить позов російському уряду про відшкодування збитків на суму до 20 мільярдів доларів за зруйновані сталеливарні заводи в Маріуполі, включаючи Азовсталь”, – йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що всього структури Ахметова надали допомогу Україні на 2,4 млрд гривень. Значна частина цієї суми – це гуманітарна допомога мирним жителям. Тільки Благодійний фонд надав допомогу більш ніж 2,5 млн українців, передавши за 100 днів війни понад 600 тисяч одиниць медикаментів, понад 60 тисяч гемоконтейнерів та понад 187 тисяч продуктових наборів.

Станом на початок травня ЗМІ оцінювали допомогу Ахметова військовим та українцям у 72 млн доларів.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button