Україна

Донецька область може повністю залишитися без газопостачання – ОВА

Донецька область може повністю залишитися без газопостачання - ОВА

Фото: Укртрансгаз

Донецьку область відключають від газопостачання

Подачу газу до Донецької області буде припинено сьогодні, 23 травня з 14:00. Мешканці мають перекрити газові крани на газових приладах.

 

Через бойові дії Донецька область найближчим часом може виявитися відключеною від газопостачання. Про це заявив голова обласної воєнної адміністрації Павло Кириленко.

 

“Ситуація з постачанням газу до споживачів Донецької області зараз дуже складна. Основний вузол, через який газ раніше йшов до нас, розташований у Луганській області. Наразі цей вузол окупований росіянами, і подача газу через нього припинена. Резервний вузол був пошкоджений у квітні в результаті бойових дій. Підприємство не має можливості розпочати ремонт через постійні обстріли російською армією”, – зазначив він.

 

За словами Кириленка, кожен новий обстріл призводить до падіння тиску в мережах, і це також ускладнює роботу всієї системи.

 

“Все це може найближчим часом призвести до повної зупинки газопостачання в області”, – наголосив голова ОВА.

 

Він зазначив, що у разі припинення газопостачання жителі області повинні будуть перекрити всі газові крани та чекати від місцевої адміністрації інформації про відновлення постачання газу із зазначенням регламенту робіт, а також у жодному разі не втручатися у роботу газових мереж самостійно.

 

Як заявив мер Краматорська Олександр Гончаренко, подачу газу до Донецької області буде припинено сьогодні, 23 травня з 14:00.

 

За даними Донецькоблгазу, обстрілами пошкоджено магістральний газопровід, альтернативних джерел постачання газу немає.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button