Україна

Домовитися з Росією про врегулювання ситуації на Донбасі практично неможливо, – Кравчук

Голова української делегації Тристоронньої контактної групи в Мінську Леонід Кравчук зауважив, що домовитися з Російською Федерацією про врегулювання ситуації на Донбасі практично неможливо. Про це він заявив на Всеукраїнському Формі «Україна 30. Платіжка», що відбувається цими днями в Києві, повідомила 1News прес-служба Форуму.

«Офіційно на російському телеканалі у Москві ватажок бойовиків на ОРДЛО Денис Пушилін заявив про свої реальні цілі: створення національно-російської держави з подальшою інтеграцією в Росію. Тому ми збираємося в Тристоронній контактній групі з завданням повернути ці непідконтрольні регіони в Україну, організувати місцеве самоврядування і т.д. А там завдання зовсім інші. Росія присвоїла собі звання «посередник» і каже, що вона не є стороною конфлікту. Таким чином ми бачимо досить складну ситуацію: граються в політику, говорять одне, а роблять інше, звинувачують Україну у тому, що вона не виконує домовленостей», – зазначив Кравчук.

За його словами, Україна повністю виконала свої домовленості, а тому «ми можемо констатувати, що домовитися з Російською Федерацією про врегулювання ситуації на Донбасі практично неможливо».

«Ми маємо дивитися правді у вічі», – заявив Леонід Кравчук.

Back to top button