Україна

Доля викраденого в січні кримського татарина досі невідома – КС


Доля викраденого в січні кримського татарина досі невідома - КС

Ісмаїла Шемшедінова затримали 26 січня у селищі Кіровське. Під час затримання російські силовики заявили, що затриманий “вийде на зв’язок за три дні”, але цього не сталося.

У Криму понад місяць не можуть встановити місцеперебування кримського татарина Ісмаїла Шемшедінова, затриманого наприкінці січня після обшуку ФСБ. Про це у понеділок, 4 березня, повідомила Кримська солідарність.

Повідомляється, що Шемшедінова затримали 26 січня у селищі Кіровське. Того дня у його будинку було проведено обшук, після чого співробітники ФСБ відвезли чоловіка в невідомому напрямку. Під час затримання російські силовики заявили, що затриманий “вийде на зв’язок за три дні”, але цього не сталося.

“Вони його вивели у тому, як він ходив удома: у футболці, спортивному одязі, спортивному трико. Так і вивели. Але надворі було 26 січня, холод. Вони відвели його до автобусів, на яких приїхали. Два мікроавтобуси було. Туди повели, і більше я його не бачила”, – розповіла мати затриманого Ельзара Абібуллаєва.

Вона додала, що силовики відмовилися пояснити причини обшуку й затримання, а також не залишили жодних документів щодо слідчих дій.

Раніше голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що близько 50 тисяч кримських татар були вимушені виїхати з Криму.

Нагадаємо, у РФ відбувають покарання 150 політв’язнів із Криму.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button