Україна

Доходи Пенсійного фонду зросли – Рада


Доходи Пенсійного фонду зросли - Рада

Пенсійна система України залишається стійкою, оскільки Пенсійний фонд зміг підвищити власні доходи, вважає Данило Гетманцев.

 
Власні доходи Пенсійного фонду України зросли майже на 15 відсотків, незважаючи на те, що на сьогодні продовжуються воєнні дії. У зв’язку з цим пенсійна система країни залишається стійкою. Про це заявив голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев у своєму Telegram-каналі у середу, 13 липня.
 
“Незважаючи на війну, що триває, і неможливість частини бізнесу, який зазнавав руйнування та пошкодження і внаслідок цього скорочував робочі місця, платити ЄСВ за своїх працівників, доходи Пенсійного фонду за підсумками першого півріччя зросли на 10,9% і склали 272,7 млрд грн”, – повідомив він.
 
За словами народного депутата, фінансування з держбюджету зросло лише на 4% (89,5 млрд грн), а власні доходи ПФУ зросли на 14,6% (183,2 млрд грн).
 
“Це дозволяє державі повністю і своєчасно виконувати свої зобов’язання щодо виплати пенсій, а також їх індексацію та осучаснення”, – висловив свою думку голова комітету.
 
Гетманцев також додав, що план відновлення України передбачає модернізацію пенсійної системи, яка включає наступні п’ять пунктів:
 
  • оновлення законодавства, зокрема, ухвалення нової редакції Закону про загальнообов’язкове державне соціальне страхування та Закону про загальнообов’язкове накопичувальне пенсійне забезпечення;
  • підвищення принципу справедливості при здійсненні страхових виплат та стимулювання легальної зайнятості і повної сплати передбачених законом страхових внесків;
  • уніфікацію умов пенсійного забезпечення з урахуванням особливостей трудової діяльності та сплати внесків;
  • перехід від системи пільгових пенсій до накопичувальної професійної пенсійної системи;
  • впровадження заходів стимулювання для роботодавців та фізичних осіб для додаткового приватного корпоративного пенсійного страхування.
 
Нагадаємо, за даними Мінсоцполітики України, 300 тисяч українців, які перебувають на окупованих територіях, не можуть одержати пенсії.
 
Раніше повідомлялося, що з початку війни в Україні виплатили понад 140 мільярдів гривень пенсій.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button