Україна

Договір щодо зерна принесе Україні $1 млрд на місяць – Мінінфраструктури


Договір щодо зерна принесе Україні $1 млрд на місяць - Мінінфраструктури

Досягнуті домовленості – не черговий “акт доброї волі” росіян, наголосив Мустафа Найєм.

 
Підписані домовленості щодо розблокування українських портів для вивезення зерна та продуктів харчування принесуть Україні майже $1 млрд валютної виручки щомісяця, яка буде використана для підтримки економіки та ЗСУ. Про це написав заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм у Telegram у п’ятницю, 22 липня.
 
За його словами, це також можливість для українських аграріїв експортувати врожай та отримати кошти для підготовки до наступної посівної кампанії.
 
Найєм наголосив, що досягнуті домовленості – не черговий “акт доброї волі” росіян.
 
“Це вимушена поступка окупантів, які не змогли утримати Зміїний і змушені відступити перед загрозою світового голоду”, – наголосив заступник міністра.
 
Нагадаємо, сьогодні генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш оголосив про підписання угоди про вивезення зерна з України Чорним морем через порти Одеси, Чорноморськ і Південний. Документ було підписано у Стамбулі.
 
Раніше радник Офісу президента Михайло Подоляк наголосив, що Україна не підписувала з Росією жодних договорів. Київ уклав договір лише з Анкарою та ООН. Росія так само підписала аналогічний документ лише з представниками ООН та Туреччини.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button