Україна

Додаткові війська США Польща розташує поруч з Україною – новини


Фото з відкритих джерел

У південно-східній частині Польщі будуть розташовані додаткові 1,7 тисячі військовослужбовців США

До Польщі прибули додаткові сили Сполучених Штатів Америки. Країна розташує їх неподалік від кордону з Україною. Про це повідомив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак на своїй сторінці у Twitter.

За його слвами, додаткові 1,7 тисячі військовослужбовців США Польща планує розташувати у південно-східній частині країни – неподалік від кордону з Україною.

“Блискавичне прибуття військ США до Польщі дає найкращу відповідь на загрози для східного флангу НАТО і свідчить про серйозне ставлення до союзницьких зобов’язань. Солдати діятимуть у східно-південній частині нашої країни”, – написав Блащак.

Новини за темою: Обговорять ситуацію навколо України: Лідери Німеччини, Франції та Польщі зберуться у Берліні

Раніше повідомлялося, що Польща готує другий пакет військово-технічної допомоги для України.

До слова, президент Володимир Зеленський заявив, що усе озброєння, яке постачається західними партнерами в Україну, необхідне для захисту у разі вторгнення РФ. Глава держави запевнив, що Україна більше не віддасть свої території, “якою б ціна цієї справи не була”.

Нагадаємо, президент Чехії Мілош Земан виступив проти направлення військовослужбовців НАТО в Україну, оскільки вона не входить до Альянсу. Також він повідомив, що вважає нинішню напруженість словесною війною з обох сторін і хотів би, щоб вона залишалася такою.


Джерело

Back to top button