Україна

В ISW повідомили, чому РФ масштабно не наступає


В ISW повідомили, чому РФ масштабно не наступає

Війська Російської Федерації витрачають елітні підрозділи для захисту вразливих позицій на півдні.

Росіяни не зможуть відновити “широкомасштабні наступальні операції” на території України, покладені на піхоту, якої в РФ бракує. Про це у понеділок, 28 серпня, повідомляють аналітики Інститута вивчення війни (ISW).

У документі вказується, що Сили оборони України звільнили Роботине на тлі подальшого просування українських військ на заході Запорізької області та поблизу Бахмута.

“У той же час, російське військове командування продовжує витрачати елітні підрозділи, зокрема частини повітряно-десантних військ (ПДВ), спрямовуючи їх для захисту вразливих позицій на шляху українського контрнаступу”, – відзначають експерти. 

Вони вказують, що російське військове командування покладалося на формування ПДВ як для наступу так і оборони, але ті не виправдали сподівань військового командування РФ. 

“Деградація цих сил, ймовірно, послабить здатність Росії підтримувати складні оборонні операції. Крім того, майже напевно зірве російські наміри відновити широкомасштабні наступальні операції, які переважно покладалися на відносно елітну піхоту, якої в Росії зараз бракує”, – йдеться в огляді. 

Раніше у понеділок стало відомо, що воєнні розвідники та представники руху опору України завдали низку ударів по окупантах у Запорізькій області на День прапора та День Незалежності України.

Також ГУР показало підрив відділку “поліції” Енергодара. Вибух стався в кабінеті начальника.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button