Україна

До України прибув унікальний історичний документ

Сьогодні з Німеччини до України прибула унікальна культурна цінність – історичний документ – грамота Петра І. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр культури України Євген Нищук, пише 1NEWS, посилаючись на ZIK.

Артефакт, датований 1708 роком, був втрачений в час Другої Світової війни, повідомив міністр, а з кінця 50-х знаходився у бібліотеці Інституту східно-європейської історії та краєзнавства Університету Тюбінгену (Федеральна земля Баден-Вюртемберг).

«Це справді надзвичайно цікавий рукописний пергамент, розміром 80 на 58 см у срібно-позолоченій оправі. По поверненні документ доправили до Національний заповідник «Софія Київська», де дуже скоро ми представимо Грамоту до огляду. Ця передача стала результатом роботи Міжурядової комісії з питань повернення переміщених культурних цінностей під час Другої Світової війни», – додав Нищук.

Нагадаємо, апеляційний суд Амстердама планує оголосити рішення у справі щодо повернення Україні скіфського золота, що експонувалося 5 років тому в музеї Алларда Пірсона в столицi Нiдерландiв.

Back to top button