Україна

До України прибув представник Вселенського патріарха


До України прибув представник Вселенського патріарха

Митрополит Еммануїл засвідчив незмінну підтримку народу України та висловив готовність до реалізації гуманітарного виміру Формули миру.

До України прибув представник Вселенського патріарха Варфоломія, митрополит Халкідонський Еммануїл. Про це повідомила пресслужба Православної церкви України у четвер, 10 серпня.

У Києві він зустрівся з предстоятелем ПЦУ митрополитом Епіфанієм.

“Я прибув до Києва, щоби засвідчити незмінну підтримку матері-церкви героїчному народу України, який протистоїть несправедливій і жорстокій російській агресії”, – сказав Еммануїл.

Він нагадав, що під час візиту президента Володимира Зеленського до Вселенського патріархату місяць тому обговорювався гуманітарний вимір імплементації запропонованої Україною Формули миру, а також інші гуманітарні ініціативи.

“Було домовлено, що ми продовжимо працю в цьому напрямку. Тож на запрошення президента України я прибув також для виконання цієї важливої місії”, – зазначив митрополит.

Вказано, що сьогодні Епіфаній провів “теплу і плідну телефонну розмову” з Вселенським патріархом Варфоломієм.

У свою чергу митрополит Еммануїл біля Стіни пам’яті Михайлівського Золотоверхого монастиря відправив службу за душі спочилих захисників України і мирних мешканців, вбитих російськми агресорами.

Також Епіфаній та Еммануїл відвідали Києво-Печерську лавру, де намісник архімандрит Авраамій розповів гостю про Успенський собор і про поточний стан життя обителі, “яка поступово звільняться від ярма “русского міра”.

Нагадаємо, у липні ПЦУ офіційно затвердила перехід на новий календар. Низка парафій вже ухвалила рішення про перехід на “новий стиль”.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button