Україна

До трильйона євро: у Європі оцінили завдані Україні збитки


У Європейському інвестиційному банку переконані, що Європа “має відіграти найбільшу роль” у процесі відновлення України після війни.

 
На відновлення України після російського вторгнення може знадобитися 1 трильйон євро (1,1 трлн доларів). Про це заявив президент Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) Вернер Гоєр, повідомляє у вівторок, 21 червня, Bloomberg.
 
“Я назвав трильйон, тому що побачив у публічному просторі цифри, які я вважаю абсолютно нереальними, коли дивлюся на рівень руйнування в Україні”, – сказав Гоєр на брифінгу у Франкфурті.
 
За його словами, Європа “має відіграти найбільшу роль”.
 
Видання відзначає, що ця цифра також з’явиться, коли лідери ЄС зустрінуться 23–24 червня в Брюсселі, щоб обговорити план реконструкції України і її заявку на членство в Євроспільноті.
 
Вернер Гоєр додав, що ЄІБ прагне перерозподілити зобов’язання на суму від 1–1,5 млрд євро для відновлення України. За його словами, він може отримати дозвіл на це вже цього тижня.
 
Нагадаємо, на початку липня у швейцарському Лугано відбудеться конференція щодо України, на якій Київ представить план відновлення країни.
 
Відновлення України займе ціле покоління – ЄС
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet” rel=”nofollow” target=”_blank”>https://t.me/korrespondentnet

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button