Україна

До Ради внесли кандидата на посаду омбудсмена


Посаду уповноваженого Верховної Ради України з прав людини може обійняти Дмитро Лубінець.

До Верховної Ради внесено кандидатуру на посаду уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Це народний депутат Дмитро Лубінець, повідомив голова ВРУ Руслан Стефанчук.

“Відповідно до вимог законодавства, вніс пропозицію щодо кандидатури народного депутата України Лубінця Дмитра Валерійовича на посаду Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини”, – наголосив голова парламенту.

Дмитра Лубінця у 2019 році було обрано у ВР 9 скликання як безпартійного самовисуванця у 60 окрузі (Донецька область). Член депутатської групи За майбутнє. Він голова Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та АР Крим, міста Севастополя, національних меншин та міжнаціональних відносин.

Нагадаємо, Рада звільнила Людмилу Денісову з посади омбудсмена.

Раніше у парламенті збирали підписи за звільнення Людмили Денісової. При цьому називалися чотири можливі кандидати на посаду омбудсмена.

Також повідомлялося, що у фракції Слуга народу вирішили звільнити Денісову за неналежне виконання своїх обов’язків після початку повномасштабного вторгнення Росії. Слуги вважають, що своєю “незрозумілою концентрацією” на сексуальних злочинах окупантів Денісова лише “шкодила Україні”.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet” target=”_blank”>https://t.me/korrespondentnet

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button