Україна

До програми “Доступні ліки” включили медикаменти для профілактики інсульту

Міністерство охорони здоров’я затвердило новий Реєстр лікарських засобів, які підлягають реімбурсації, повідомляє 1NEWS з посиланням на РБК-Україна.

Пацієнти можуть отримати безоплатно або з незначною доплатою ліки для первинної й вторинної профілактики та лікування серцево-судинних захворювань.

“У реєстр додали 3 нові міжнародні непатентовані назви (24 нові торгівельні назви). Це – ацетилсаліцилова кислота, ніфедипін та варфарин. Препарати призначені для профілактики гострого мозкового інсульту та гострого інфаркту міокарда. Зокрема, й пацієнтам, які уже перенесли ці захворювання”, – вказано у повідомленні.

Зазначається, що загалом кількість ліків у новому реєстрі зросла на 33 позиції. На сьогодні їх – 297. Повністю безоплатними є 93 лікарські засоби. Це – на 8 більше, ніж у попередньому реєстрі. Інші ліки пацієнт отримує з незначною доплатою.

“З початку цього року лікарі виписали понад 1,6 млн електронних рецептів на ліки, що відпускаються за Державною програмою реімбурсації. З них – 83% є погашеними, тобто пацієнти отримали необхідні їм ліки в аптеці”, – додають у НСЗУ.

 

 

 

Back to top button