Україна

До портів Сирії зайшли судна з викраденим українським зерном – ГУР


До портів Сирії зайшли судна з викраденим українським зерном - ГУР

Росіяни із Сирії хочуть вивозити вкрадене українське зерно вантажівками до інших країн Близького Сходу та Північної Африки, передбачають у ГУР Міноборони України.

 
Російські судна з 54 тис. тонн вкраденого в Україні зерна зайшли до портів Сирії. Окупанти планують вивозити зерно на Близький Схід та до Північної Африки. Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України.
 
За даними розвідки, російські окупанти продовжують незаконне вивезення зерна з України.
 
“Російські суховантажі Матрос Кошка та Матрос Пожинич із викраденою українською сільськогосподарською продукцією (зерно, загальною масою 54 тис. тонн) 13 липня планували захід у порт Бейрут (Ліван). Оператор суден – російська компанія Crane Marine Contractor LLC (Астрахань). Втім, ліванська влада заборонила їх розвантаження. У зв’язку з цим судна були перенаправлені в Сирію, в порти Латакія і Тартус”, – повідомляє ГУР.
 
Зазначається, що росіяни із Сирії хочуть вивозити вкрадене українське зерно вантажівками до інших країн Близького Сходу та Північної Африки.
 
У ГУР повідомляють, що окупанти намагаються відновити роботу морського порту у Маріуполі, щоб вивозити крадений український метал.
 
“Окупанти намагаються відновити роботу морського порту в Маріуполі. Насамперед, планується встановити сполучення з Ростовом-на-Дону для вивезення українського металу. Втім, суттєвою проблемою залишається неспроможність росіян забезпечити постачання електроструму для роботи порту”, – повідомляє ГУР.
 
Нагадаємо, у червні Україна на чверть збільшила експорт зернових. Було експортовано 2,17 млн. тонн зернових, зернобобових, олійних та продуктів їх переробки, що на 470 тис. тонн, або 25% більше, ніж у травні.
 
Також повідомлялося, що в липні Україна розпочала експорт зерна через порти на річці Дунай, яка проходить по кордону з Румунією. При цьому біля гирла річки швидко утворився затор із кораблів.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button