Україна

До окупованого Криму переселили уже понад 200 000 росіян

Ця цифра не відображає всієї картини переміщення громадян Росії до Криму, тому що не включає військовий контингент ЗС Росії та росіян, відряджених на окуповану територію

З 2014 року до тимчасово окупованого Криму незаконно переїхали 205 559 росіян, із них 117 114 — в Крим і 88 445 — до Севастополя.

Про це повідомили в підконтрольному окупаційній владі так званому “Управлінні федеральної служби державної статистики у Криму і Севастополі”, – інформує 1NEWS.

Так, за даними відомства, у межах “міжрегіонального руху населення” з січня по листопад 2020 року до Криму переїхали 20 763 осіб, а з січня по жовтень — 12 374 особи в Севастополь.

У “Кримській правозахисній групі” зазначили, що з точки зору російської влади, “міжрегіональним рухом населення” є не тільки переміщення жителів Росії на півострів, але й переміщення севастопольців до Криму і назад. Крім цього, до цього числа входять і жителі Криму, які виїхали, а потім повернулися.

“Тому цифру 205 559 слід розглядати, як максимально можливу кількість жителів Росії, які в’їхали в Крим із Росії після початку окупації, і які зареєстрували своє місце проживання у Криму. Ця цифра не відображає всієї картини переміщення громадян Росії до Криму, тому що не включає військовий контингент ЗС Росії та росіян, відряджених на окуповану територію. Таким чином, загальна кількість переміщених у Крим росіян значно більша”, — вважають правозахисники.

Нагадаємо, раніше прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя повідомила, що з початку окупації Росія задля колонізації Криму переселила на півострів від 172 до 500 тисяч росіян.

Своєю чергою, за даними Міністерства з питань реінтеграції окупованих територій, в Україні зареєстровано понад 1,4 млн внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей та Криму.

Джерело: УНН

Back to top button