Україна

До комюніке Саміту миру доєдналися десять країн


До комюніке Саміту миру доєдналися десять країн

Зеленський заявив, що Україна жодного дня не припиняла комунікацію з партнерами про підтримку” комюніке Саміту миру.

Президент Володимир Зеленський заявив, що до комюніке, яке ухвалили за підсумками Саміту миру у Швейцарії, доєдналися десять країн та організацій. Про це він повідомив у вечірньому зверненні у неділю, 30 червня.

За його словами, після першого Саміту миру Україна “цими тижнями жодного дня не припиняла комунікацію з партнерами про підтримку” комюніке Саміту миру.

“І вже є плюс десять підписів після Саміту під комюніке – від різних суб’єктів, з різних частин світу”, – сказав український лідер.

Зеленський додав, що також уже є більше деталей і щодо роботи в групах за пунктами Формули миру над конкретними безпековими питаннями.

Нагадаємо, Саміт миру відбувся 15-16 червня у Швейцарії. На ньому обговорювалась ядерна безпека, продовольча безпека, обмін полоненими та повернення викрадених РФ українських дітей. Комюніке за підсумками саміту підписали 84 країни і організації. Однак згодом дві країни відкликали підписи. В той же час до документу постійно доєднуються інші країни. Зокрема, дев’ятим підписантом стало Королівство Тонга.

Зеленський розповів, як примушуватимуть РФ до миру

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one + four =

Back to top button