Україна

До кінця року в Україні відкриють ще 600 Центрів надання адмінпослуг

На сьогодні в Україні функціонує майже 800 центрів надання адмінпослуг (ЦНАП), тоді як до кінця року ця кількість поступово зросте до 1400. Про це зазначив віце-прем’єр-міністр України — Міністр розвитку громад та територій Денис Шмигаль у вівторок, 18 лютого, повідомила 1News прес-служба відомства.

Під час конференції «Наближаючи послуги» Програми «U-LEAD з Європою», що відбулась в Українському домі за участі провідних європейських експертів, Денис Шмигаль підкреслив, що на сьогодні реформа децентралізації є найуспішнішою в країні. Про це свідчить висока довіра до реформи з боку населення — понад 80%, згідно із соціологічними дослідженнями.

Центри надання адміністративних послуг, за словами віце-прем’єра, є прикладом «кристалізації» цієї реформи, оскільки вони допомагають регіонам розвиватися та збільшувати свій потенціал.

«Мета амбітна — 1400 (ЦНАПів — прим.), тому сьогодні завдяки нашим донорам, Європейському союзу, Німеччині, Данії, Естонії, Польщі, Швеції ми маємо змогу за допомогою Програми «U-LEAD з Європою» здійснити наступний крок і цього року відкрити наступні ЦНАПи, які для багатьох громадян дадуть якісні, швидкі, надійні, прості адміністративні послуги», — зауважив Денис Шмигаль.

Віце-прем’єр-міністр також нагадав, що перший етап реформи децентралізації цьогоріч планують завершити місцевими виборами, які мають відбутися восени.

Міністерство розвитку громад та територій відзначає, що Програма «U-LEAD з Європою» є однією з найбільших програм міжнародної технічної допомоги для України з підтримки децентралізації та покращення якості надання адміністративних послуг для населення. До кінця 2020 року за сприяння та допомоги програми в Україні буде відкрито до 600 ЦНАПів європейського стандарту.

Нагадаємо, Дениса Шмигаля було призначено віце-прем’єр-міністром – міністром розвитку громад та територій 5 лютого. На цій посаді він змінив Альону Бабак.

Back to top button