Україна

До кінця року Україна перейде до переговорів щодо членства в ЄС – Шмигаль


До кінця року Україна перейде до переговорів щодо членства в ЄС - Шмигаль

Прем’єр-міністр України зустрівся з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн та обговорив низку важливих питань.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся у Брюсселі з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн. Вони обговорили членство України в ЄС, митний безвіз та енергетичну кризу. Про це Прем’єр-міністр написав у Telegram.

“Членство України в ЄС – наш пріоритет. Розповів пані фон дер Ляєн, як ми рухатимемося до цієї мети. До кінця року плануємо виконати сім умов і перейти до переговорів щодо членства в ЄС”, – написав Шмигаль.

Також прем’єр зазначив, що на тлі енергетичної кризи в Європі з пані фон дер Ляєн обговорили потенціал експорту української електроенергії до ЄС.

“Для Європи це можливість знизити залежність від російських енергоресурсів. Збільшення обсягів постачання до 2000 МВт дозволить Україні більше інтегруватися у внутрішній ринок ЄС”, – сказав прем’єр.

Також Шмигаль повідомив, що з 1 жовтня Україна отримає “митний безвіз” з ЄС, тому важливо прискорити створення спільного митного контролю з європейськими сусідами. Спільні пункти пропуску – це крок до подолання корупції на митниці та прискорення пропуску вантажів.

“Подякував пані фон дер Ляєн за постійне залучення до питань допомоги Україні. Візит до Брюсселя показав, що всі в Європі розуміють важливість перемоги України у війні і готові підтримувати нас на шляху до європейського майбутнього”, – підсумував Шмигаль.

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що пріоритетами у роботі уряду України є продовження інтеграції у внутрішній ринок, енергетичний, цифровий та платіжний простір ЄС.

 

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button