Україна

До кінця року у Херсоні введуть в експлуатацію оновлений аеропорт

До кінця року Мінінфраструктури планує ввести в експлуатацію Херсонський аеропорт із сучасним аеронавігаційним обладнанням та новою злітно-посадковою смугою, передає 1news з посиланням на Укрінформ.

Як повідомив перший заступник міністра інфраструктури України.

«Сьогодні в Україні швидкими темпами іде оновлення регіональних аеропортів. Зокрема, до кінця цього року плануємо вести в експлуатацію Херсонський аеропорт із сучасним аеронавігаційним обладнанням та смугою. Це дозволить жителям півдня країни підвищити свою транспортну мобільність не тільки всередині країни, а й отримати доступ до міжнародних авіаперевезень», – сказав Шкураков.

За його словами, в рамках програми розвитку аеропортів невдовзі очікується також запуск національного авіаперевізника.

«Це дуже важливий крок до розбудови сучасного пасажирського та вантажного авіасполучення не тільки між регіонами України, а й також у світовому масштабі. Національний авіаперевізник забезпечуватиме швидкий обмін товарами та послугами, робочою силою. Загалом ми вже підготували певні законодавчі ініціативи для більш активного розвитку внутрішнього авіасполучення, щоб зробити доступними для українських громадян внутрішні авіаперельоти між регіонами України», – зазначив Шкураков.

Він додав, що створення національного перевізника також передбачає будівництво вантажного хаба.

«Сподіваємось, вантажний хаб буде розміщено на території аеропорту Бориспіль, де є значна територія та можливості для бізнесу здійснювати перевантаження на інші види транспорту» – зазначив перший заступник міністра інфраструктури.

 

 

 

 

Back to top button