Україна

До Дія.City долучилися вже майже 70 компаній – 1News

Як зазначив міністр цифрової трансформації, лише впродовж четверга погодили ще 13 компаній на резидентство

Дія City передбачає багато новацій для айтішників


Фото з відкритих джерел

Для отримання резидентства у спеціальному правовому режимі “Дія.City” подали заявки 88 компаній, 68 компаній вже погодили. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram. 

“Лише за вчора погодили ще 13 компаній на резидентство. Заявки продовжують надходити, ми поступово їх обробляємо. Маємо на це до 10 днів”, – зазначив Федоров.

За його словами, серед нових резидентів є українська продуктова компанія LIGA: ZAKON та сервіс Revizion, а також автоматизований сервіс моніторингу соціальних медіа та ЗМІ SoMо. Долучився і міжнародний стартап, що створює системи розумного дому – OMO systems.

Раніше до спецрежиму долучилися також такі компанії як Reface, Monobank, MacPaw, Ajax Systems, Revolut, Samsung, Genesis, Softserve та Rozetka.

1News за темою: Проект Мінцифри “Дія City” для ІТ-галузі: Що він насправді передбачає і чому айтішники категорично проти

Нагадаємо, 8 лютого президент Володимир Зеленський оголосив про запуск “Дія.City”. За його словами, завдяки режиму “Дія.City” частка IT-сектору у ВВП України зросте з 4% до 10%, а доходи галузі до 16,5 млрд доларів. “Це дозволить Україні стати найбільшим ІТ-хабом Європи”, – заявив президент.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button