Україна

До декларації G7 щодо гарантій безпеки для України приєдналося Косово


До декларації G7 щодо гарантій безпеки для України приєдналося Косово

Прем’єр Косова заявив, що наслідки війни вже поширилися далеко за межі кордонів України, оскільки РФ намагається дестабілізувати ситуацію у західних Балканах.

Косово приєдналося до декларації країн G7 щодо підтримки гарантій безпеки для України. Про це повідомив прем’єр-міністр Косова Альбін Курті.

“Забезпечення перемоги України і притягнення російських лідерів до відповідальності за їхні злочини є необхідною умовою збереження миру і демократії. Косово готове зробити свій внесок у ці зусилля”, – зазначив він.

Як зазначається у заяві, вторгнення РФ в Україну залишається загрозою міжнародному миру та безпеці. Косово вдячне українцям за хоробрий опір у захисті спільних цінностей включно з демократією, правами людини та глобальним миром і стабільністю.

За словами прем’єра Косова, наслідки війни вже поширилися далеко за межі кордонів України, оскільки Росія намагається дестабілізувати ситуацію у західних Балканах за допомогою своїх головних автократичних союзників у регіоні.

Як відомо, Косово проголосило незалежність у 2008 році, але Сербія вважає його своєю територією. США та більшість країн ЄС та НАТО визнають незалежність Косова, однак Україна не визнала.

Нагадаємо, до декларації G7 з гарантій безпеки для України днями приєдналася Болгарія.

Раніше це зробили Естонія, Латвія та Литва, а також Північна Македоннія.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button