Україна

До Авдіївки повертаються її мешканці – МВА


До Авдіївки повертаються її мешканці - МВА

За тиждень із міста влада вивезла всього п’ять осіб і за заявками на наступний тиждень поки що нікого немає.

У прифронтовій Авдіївці на Донеччині зараз проживає близько 2,5 тисячі осіб. У листопаді-грудні до міста повернулося близько 500 людей. Про це у суботу, 31 грудня, заявив голова Авдіївської МВА Віталій Барабаш в ефірі Еспресо.
 
“У місті десь 2,5 тисячі осіб. На жаль, ми бачили тенденцію у листопаді-грудні, що чимала частина людей повернулася до міста – під 500 людей повернулося до Авдіївки. Люди кажуть, що хочуть додому і це їхня земля. Не можна їх засуджувати. Хтось десь поїхав, побув. У когось гроші закінчилися, комусь морально дуже складно”, – зазначив він.
 
При цьому, як розповів Барабаш, окупанти напередодні 30 грудня обстрілювали місто з мінометів, ствольної артилерії, Градів.
 
Він також зазначив, що головне завдання для місцевої влади тепер – забезпечити більш менш зрозумілі сервісні послуги.
 
“Це зводиться до мінімуму – завести гуманітарку, ліки. Налагодити роботу лікарні, комунальних служб – розкачка води зі свердловин, мінімальне очищення дороги від уламків після обстрілів. Є можливість евакуації, але не багато охочих. За тиждень ми вивезли лише п’ять осіб і за заявками наступного тижня поки що нікого немає”, – підсумував він.
 
Раніше глава Києва заявив, що більшість мешканців столиці повернулися до міста. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button