Україна

До 80-х роковин трагедії Бабиного Яру НБУ випустить колекційну монету

Національний банк України у вересні 2021 року випустить колекційну монету до 80-річчя трагедії Бабиного Яру, повідомляє 1NEWS з посиланням на сторінку Меморіального центру «Бабин Яр» у Facebook.

«Це буде перша монета, присвячена Голокосту в Україні. Раніше НБУ випускав монети пам’яті Аварії в Чорнобилі та Голодомору», – йдеться у дописі.

Також 27 січня Нацбанк розгляне можливість випуску у 2022 році монети, присвяченої українським Праведникам народів світу:

«Вважаємо, що випуск срібної пам’ятної монети, присвяченої праведникам світу в Україні, який здійснюється обмеженим тиражем (2500 – 3000 шт.) не забезпечить мету цього випуску – поширенню знання про них в Україні. Враховуючи те, що План випуску пам’ятних монет на 2021 рік передбачає значну кількість подій, що відзначаються на державному рівні, а також те, що згідно з резолюцією Генеральної Асамблеї ООН Міжнародним днем пам’яті жертв Голокосту встановлене 27 січня, питання випуску нумізматичного продукту Національний банк України розгляне в установленому порядку при формуванні Плану випуску пам’ятних та інвестиційних монет України, сувенірної продукції на 2022 рік», – йдеться у відповіді Нацбанку.

 

 

 

 

 

Back to top button