Україна

Для ЗСУ вперше придбають дрони через Prozorro


Для ЗСУ вперше придбають дрони через Prozorro

Очікувана вартість закупівель безпілотників розрахована за допомогою виведення середньої ціни на основі отриманих комерційних пропозицій, запевнили у Міноборони.

Агенція оборонних закупівель Міноборони вперше закупить через систему Prozorro 20 тисяч безпілотних авіаційних комплексів (БПАК) для потреб ЗСУ. Про це пресслужба відомства у вівторок, 5 березня.

“Загальна очікувана вартість – майже 3 млрд грн (без ПДВ). Термін поставки: до 31 травня 2024 року”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що закупівля відбуватиметься за рахунок застосування рамкової угоди. Це дасть змогу в конкурентний спосіб купувати необхідні товарні позиції, не розкриваючи водночас чутливої інформації для загального доступу.

Згідно з даними від Міноборони, відповідні оголошення було опубліковано в Prozorro 4 березня за такими предметами закупівель:

  • БПАК типу DJI Mavic 3E – 15000 одиниць. Очікувана вартість – 2 000 550 000 грн (без ПДВ).
  • БПАК типу DJIMavic 3 Thermal– 5000 одиниць. Очікувана вартість – 989 081 667 грн (без ПДВ).

В міністерстві зазначають, що очікувана вартість закупівель була розрахована за допомогою виведення середньої ціни на основі отриманих комерційних пропозицій.

Раніше у вівторок стало відомо, що у 2024 році в Україні планують виготовити до 2 млн безпілотників різних типів. В уряді вважають такі цифри цілком досяжними.

Умєров прокоментував нову схему в Міноборони

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button